Nu ook bereikbaar via Whatsapp: (0111) 23 01 23

Microsoft stopt ondersteuning Windows 7 vanaf januari 2020

Microsoft stopt ondersteuning Windows 7 vanaf januari 2020

Microsoft heeft verklaard om vanaf 14 januari 2020 te stoppen met de productondersteuning van Windows 7. Hoewel Windows 7 hierna nog prima functioneert, worden er geen technische ondersteuning en beveiligingsupdates voor uw pc meer geleverd. Het wordt daardoor een stuk onveiliger om Windows 7 te blijven gebruiken als er door Microsoft geen beveiligingsupdates meer worden geleverd. Kwaadwillenden zullen ongetwijfeld van fouten en kwetsbaarheden gebruikmaken en virussen of spyware loslaten op het dan verouderde besturingssysteem. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. Microsoft raadt u daarom ook ten zeerste aan om dit voor januari 2020 te doen.

Gebruikt u momenteel nog Windows 7, dan heeft u ongetwijfeld de onderstaande melding ontvangen. Deze melding kan voorlopig genegeerd worden, maar het is verstandig om uiteindelijk voor 14 januari wél te updaten naar Windows 10.

 

 

Gratis upgraden naar Windows 10

Er zijn twee verschillende versies van Windows 10: Windows 10 Home en Windows 10 Pro. De te installeren versie is afhankelijk van de geïnstalleerd Windows-versie. Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium zijn gratis te upgraden naar Windows 10 Home. Windows Professional en Windows 7 Ultimate zijn te upgraden naar Windows 10 Pro. Weet u niet welke Windows versie u momenteel heeft? Selecteer de Startknop linksonder en type Computer in het zoekvak. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op Computer en selecteer Eigenschappen. Uiteindelijk komt u op het scherm zoals hieronder afgebeeld en kunt u vinden welke Windows versie u heeft.

 

 

Wij raden aan om in eerste instantie een back-up te maken van uw bestanden, zodat deze veilig zijn. Microsoft heeft aangegeven dat de bestanden worden meegenomen naar het nieuwe besturingssysteem, maar er kan altijd iets fout gaan. Daarnaast is het van belang dat er minimaal 20GB aan schijfruimte op uw pc aanwezig is, zodat Windows 10 volledig geïnstalleerd kan worden. Om zoveel mogelijk upgraderisico’s uit te sluiten, is het verstandig om aangesloten hardware (zoals printers, scanners, USB-sticks etc.) tijdelijk los te koppelen.

Wanneer u weet welke versie van Windows u heeft, kunt u vanaf deze link het Windows 10-schijfbestand downloaden. U selecteert bij de versie Windows 10 en vervolgens klikt u op bevestigen. Het kan een hele tijd duren voordat het bestand gedownload is. Dit komt omdat het een groot bestand is. Wanneer deze gedownload is, kunt u deze openen. Vervolgens krijgt u een melding met daarin Wat wilt u doen? Selecteer vervolgens Deze pc nu bijwerken.

Als u een pc hebt met Windows 7, ontvangt deze na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. Dit ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om u en uw gegevens beter te beveiligen. Bovendien is de klantenservice voor Microsoft niet meer beschikbaar voor technische ondersteuning voor Windows 7.

Voordat de installatie in gang wordt gezet, moeten nog een aantal schermen worden doorgelopen. Zorg ervoor dat u de optie Persoonlijke bestanden en apps behouden selecteert om ervoor te zorgen dat uw bestanden op de pc blijven staan. Maak de keuzes, totdat u bij de Installeren knop komt. Klik hier op en Windows 10 wordt geïnstalleerd.
 
Ten slotte wordt Windows 10 geïnstalleerd en is het van belang dat u de setup doorloopt. Hier worden bepaalde dingen van u gevraagd. Lees het goed door en maak een keuze. Wanneer u dit proces bent doorgelopen, dan kunt u gebruik maken van Windows 10.
 
 

Pc laten upgraden door professional?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u dit allemaal graag door een professional wilt laten doen. Onze gespecialiseerde studenten op Schouwen-Duiveland doen dit graag voor u. Ze zorgen ervoor dat uw laptop of computer weer voorzien is van het nieuwe besturingssysteem én dat alle benodigde bestanden op de pc blijven staan. De afgelopen tijd hebben zij een hoop inwoners van Schouwen-Duiveland tot hun tevredenheid geholpen met het updaten naar Windows 10.